9 SORUDA ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ
10 SORUDA ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİ

Soru 1: Öğretmenlik atamaları için hangi branşlarda alan sınavı yapılacaktır?

Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği olarak belirlenmiştir.
 
Soru 2: Diğer alanlar ne olacak? Diğer alanlarda alan sınavı yapılmayacak mı?
Cevap 2: 2013 yılı için ilan edilen 15 alan haricinde alan sınavı yapılmayacaktır.
 
Soru 3: Alan sınavı yapılmayan alanlarda puanlama nasıl olacaktır?
Cevap 3: KPSS P10 puanı daha önceki gibi aynı şekilde hesaplanacaktır. Atamalar P10 puanı üzerinden yapılacaktır. Öğretmen adayı Eğitim Bilimlerinde 0,4 katsayısı, Genel Yetenek Genel Kültürde ise 0,3 katsayısı ile hesaplanan puan türünde atanabilecektir. Alan sınavı yapılmayan branşlarda ise Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) uygulanmayacağı için KPSS P121 puanı hesaplanamayacaktır.
 
Soru 4: Öğretmenlik alan bilgisi testi ne zaman yapılacaktır?
Cevap 4: Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Sınavından sonra 14 Temmuz 2013 tarihinde ayrı bir oturumda yapılacaktır.
 
Soru 5: ÖABT uygulanan alanlarda soru dağılımı nedir?
Cevap 5: ÖABT uygulanan alanlarda adaylar eskisi gibi Genel Yetenek testinden 60 soru, Genel Kültür testinden 60 soru, Eğitim Bilimleri testinden ise eskisinden farklı olarak 80 soru, ÖABT’den ise 50 soru çözeceklerdir.
 
Soru 6: ÖABT uygulanan alanlarda soruların puana % olarak etkisi ne olacaktır?
Cevap 6: ÖABT uygulanan alanlarda Genel Yetenek %15, Genel Kültür %15, Eğitim Bilimleri %20 ve Alan Bilgisi soruları ise %50 olarak puana etki edecektir.
 
Soru 7: Alan sınavına girmeyecek öğretmen adayları için Eğitim Bilimleri ve Genel Yetenek Genel Kültür sorularında bir değişiklik olacak mıdır?
Cevap 7: Evet olacaktır. EB soruları 120’den 80’e düşecektir. GYGK soruları ise yine eskisi gibi 120 soru olacaktır. Ancak bu durumda EB sorularının soru sayısı düştüğü için puana olan katkısı artacaktır. Çünkü daha önce EB’de 120 soru soruluyordu ve EB testi %40 etkiye sahipti. Bu yeni durumda soru sayısı 80’e düştü ancak EB testi yine %40 etkilidir. Bu durumda EB sorularının puana katkısı artmış olmaktadır.
 
Soru 8: Bu şekilde tasarlanan alan sınavını Danıştay iptal edebilir mi?
Cevap 8: Hayır etmez. Çünkü branşları birbiriyle yarıştırmak gibi bir durum söz konusu değildir. Her kişi kendi branşındaki diğer rakipleriyle yarışacaktır. Bu da adaletsizlik olduğu savını ortadan kaldırı. Hukukçularımızın yorumları da bu doğrultudadır.
 
Soru 9: Alan bilgisi testi kaç kişiyi ilgilendiriyor?
Cevap 9: Alan bilgisi testine yaklaşık 85.000 kişinin gireceği beklenmektedir.
 
İLKER ÖZTÜRK
Bu haber 2920 defa okundu. 0 yorum yapıldı.
19 Ocak 2014 - 17:00

Haber Yorumları Yorum Ekle



Facebook Yorumları

Benzer KPSS Haberleri
2018 KPSS Türkçe Konu Dağılımı
2018 yılında ÖSYM tarafında yapılacak olan KPSS Türkçe sınavının konu ve soru dağılımları aşağıdaki gibidir.
KPSS ücreti yeniden belirlendi!
ÖSYM Yönetim Kurulunca, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi sınavlarında oluşan maliyet artışlarını önlemek amacıyla, çoklu oturumlu sınav yapma yöntemi, test bazında zaman farklılaştırması ve bağımsız test uygulamasıyla bunlara bağlı...
2016 KPSS Ortaöğretim sınav soru ve cevapları
2016-KPSS Ortaöğretim Düzeyi Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması
KPSS Ortaöğretim Sınavı'na rekor sayıda katılım
Bu yılki KPSS Ortaöğretim sınavına, 3 milyon 500 bin aday başvurdu. 20 Kasım'da yapılacak sınav, ÖSYM'nin en yoğun katılımlı sınavı olacak.
2010 KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek sınavı iptal edildi
2010 yılında soruların çalınmasıyla birlikte Eğitim Bilimleri sınavı iptal edilmiş ve sınav tekrarlanmıştı. Ankara İdare mahkemesi 2010 yılında yapılan KPSS Genel Kültür Genel Yetenek Sınavını iptal etti.
KPSS Tarih ve Eğitim Bilimleri Konu Dağılımında Değişiklik
KPSS 2015 kılavuzunun ardından sınav ile ilgili ayrıntılar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Bir değişiklikte Tarih ve Eğitim Bilimleri sınavlarına geldi.
Sınava 4 ay kala KPSS B'ye hazırlanmak! İşte püf noktalar...
KPSS’yi hafife alan veya özel sebepler nedeniyle sınava hazırlanamayanları son günlerde lisans KPSS’ye hazırlık telaşı sardı. Bize ulaşan yoğun mesajlar üzerine B Grubu adaylarımıza genel olarak bazı bilgiler vermek istiyoruz.
2015 KPSS Başvuru Tarihleri
ÖSYM, 2015-KPSS A Grubu, Öğretmenlik (ÖABT), Teknik Öğretmenler için mühendislik tamamlama programları giriş sınavı, ALES ve LYS sınavlarının başvuru tarihlerini açıkladı.
Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı Başladı
Yargıtay Başkanlığı'na Alınacak Personel İçin Kpps En Az 50 Puan Almış Olanlar Başvurabilecek Maaşlar 3.732,48 Türk Lirası...
2014 KPSS Ortaöğretim/Önlisans Sonuçları Açıklandı
2014 KPSS Ortaöğretim Önlisans sonuçları açıklandı. Bütün adayların merakla beklediği sonuçlar nihayet ÖSYM tarafından İlan Edildi. Adaylar sonuçları mebpersonel.com üzerinden öğrenebilecekler.




Yeni Üyelik  |  Şifremi Unuttum

Üye çıkışı yapmak istediğinize emin misiniz?